Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska idealna:). Szybka, smaczna i efektowna. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, jajka, dobrej jakości szynka i warzywa, kilka chwil i gotowe!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1436
Polecam.
Odsłon: 227
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1436
Polecam.
Odsłon: 227
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów. Każdy z nich zlepiamy tak by powstał "koszyczek" z wgłębieniem i podniesionymi bokami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Do każdego "koszyczka" wkładamy pokrojoną paprykę, 2 plasterki szynki oraz wbijamy po 1 jajku. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut.