Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
B.łatwe w przygotowaniu,proste i mało przy tym klopotu.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 165
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 165
Składniki
Przygotowanie 7 jaj ugotować na twardo, po wystudzeniu przekręcić przez maszynkę o dużych oczkach lub posiekać. Następnie pieczarki posiekać drobno lub przekręcić przez maszynkę i podsmażyć na łyżce stołowej masła do częściowego odparowania płynu ( soku). Następnie pieczarki dodać do posiekanych jajek.. potem foremkę keksową posmarować masłem i posypać bułką tartą. Następnie bułkę tartą lekko zmoczyć i dodać do jajek i pieczarek, dodać roztopione masło, sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wymieszać i dodać posiekaną natkę pietruszki. następnie z 3 pozostałych jaj oddzielić żółtko i dodać je do wymieszanej masy. Natomiast białko ubić na pianę i również dodać do masy lekko wymieszać całość. Całą masę przełożyć do foremki wygładzić powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C . Piec około 30-40 minut, (30 minut z termoobiegiem.) Można podawać na ciepło a na zimno dobrze jest podać z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego np.. bałkański, grecki - smacznego