Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany ser który wszyscy uwielbiają. Niezwykle smaczny przepis na jesienny poczęstunek. Prosty i bardzo zdrowy posiłek z gruszką i orzechami.
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 123
Składniki
Bagietkę kroimy na kromeczki. Gruszki obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Orzechy kroimy na małe kawałki.
Przygotowujemy sos - proporcje na jeden krążek sera. Łyżkę miodu mieszamy z ząbkiem sprasowanego czosnku i szczyptą pieprzu.
Kokilki smarujemy olejem. Na dno wykładamy pokrojoną gruszkę. Do naczynia wkładamy ser, lekko go nacinamy ostrym nożem. Wierzch smarujemy miodowo czosnkowym sosem. Posypujemy pokrojonymi orzechami i pieczemy 12 minut w 180 stopniach z termoobiegiem na środkowej półce piekarnika. Gotowe danie podajemy z pokrojoną bagietką. Smacznego!