Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kacze udka smażone z pieczarkami, podane z pieczywem i marynowanymi, papryczkami czereśniowymi.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6535
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6535
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Składniki
Udka dokładnie myjemy i osączamy na durszlaku. Po ocieknięciu lekko nacinamy skórę, nacieramy solą i przyprawą do kaczki. Smażymy bez tłuszczu gdyż tłuszcz powstanie podczas smażenia z udek. Podczas smażenia dodajemy pieczarki i smażymy do miękkości. Usmażone udka i pieczarki podajemy z chlebem i marynowanymi papryczkami czereśniowymi. Smacznego :)