Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzony łosoś na chrupiącej bułeczce, z sałatą, cebulą, rzodkiewką, plasterkiem cytryny, kremem chrzanowym i sosem musztardowo-koperkowym to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Najpierw przygotowac skladniki. Obrac cebule i pokroic w drobne pierscienie. Rzodkiewki i cytrynę umyc i osuszyc. Cytryne przekroic na pól, wycisnac sok z jednej polówki, a druga podobnie jak rzodkiewki pokroic w bardzo cienkie plasterki i posypac odrobina soli i cukru. Salate umyc, osuszyc i oderwac liscie. Liscie marynowac odrobina oliwy z oliwek, sokiem z cytryny i sola.
Buleczki przekroic na pól i podsmazyc je z dwóch stron na patelni bez tluszczu. Przygotowac krem chrzanowy; w tym celu zetrzec swiezy chrzan na dosyc grube wiórki. Do miski wlozyc crème fraîche, kwasna smietane, dwa rodzaje chrzanu i polowe skórki cytrynowej. Wszystko dokladnie wymieszac.
Przygotowac kanapke w nastepujący sposób: najpierw obficie posmarowac kremem podpieczona powierzchnie bulki. Na wierzchu ulozyc liscie salaty, plaster lososia, cebule, rzodkiewki i plasterek cytryny. Na koniec dodac drugi plaster wedzonego lososia, skropic go odrobina sosu musztardowo-koperkowego i udekorowac powierzchnie galazkami koperku i reszta startej skórki cytrynowej.
Kto lubi, moze kanapke doprawic pieprzem.