Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na szybki obiad, które można zrobić dzień wcześniej i podać z barszczem zrobionym z torebki. Mogą również stanowić idealną przekąskę
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Farsz: Grzyby wypłukać na sitku, a następnie wrzucić do garnka i ugotować do miękkości. Kapustę w zależności od tego jak jest kwaśna wypłukać i ugotować zmieniając wodę lub bez zmieniania, gdy kapusta nie jest bardzo kwaśna. Po ugotowaniu kapustę dokładnie odcedzić, a grzyby odsączyć na sitku. Na patelni zeszklić cebulę na maśle i dodać do kapusty, pokroić grzyby i również dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto, które należy schować do lodówki na około godzinę. Po upływie godziny ciasto wałkować na wąskie prostokąty, układać farsz i zwijać w rulony, które należy pokroić na małe kapuśniaczki. Smarować jajkiem z mlekiem i posypywać sezamem. Piec około 15-20 minut w 200 stopniach , do zarumienienia. Smacznego! :)