Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta przekąska, którą można przygotować kilka dni wcześniej. Doskonała na różne uroczystości lub święta.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Składniki
1. Płaty śledziowe przekładam do miski, zalewam wodą i odstawiam na godzinę. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Dodaję ziele angielskie, listki laurowe. Przecier pomidorowy, ketchup, pokrojone suszone śliwki i gotuję około 10 minut. Na koniec doprawiam majerankiem, pieprzem oraz solą i studzę sos.
3. Płatki śledziowe kroję na mniejsze kawałki, łączę z ostudzonym sosem. 4. Śledzik gotowy. 5. Smacznego.