Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bukiet serów urozmaicony owocami ,szpinakiem i pieczarkami ,to doskonała przekąska na drugie śniadanie lub kolację.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Składniki
Ząbek czosnku drobno pokroić.Na patelni rozgrzać trochę oleju dodać czosnek chwilę smażyć ,dodać szpinak doprawić solą ,gałką muszkatołową smażyć 2 min.
Pieczarki obrać pokroić.Na patelni rozgrzać olej ,wrzucić pieczarki ,doprawić solą pieprzem smażyć 5 min.
Morele ,żurawinę przelać gorącą wodą.Sery pokroić w kostkę.
Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów.Na każdy kwadrat położyć szpinak.
Na szpinaku ułożyć pieczarki i kolejno pokrojone sery.
Na sery żurawinę i morele.
Ciasto zlepić tworząc kieszonkę i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Jajko rozkłócić i posmarować każdą kieszonkę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni wstawić kieszonki piec 15 min. a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec 20 min lub dobrego zrumienienia.