Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i naprawde jeśli ktoś lubi por to wyjątkowy w smaku, świetnie smakuję świeży gorący zaraz po wyjęciu z piekarnika jak i na zimno
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20728
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5215
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20728
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5215
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 87
Składniki
Pory i wędline pokroić drobniutko i dusić na patelni około 15 min jeśli wędlina była bardzo huda dołożyć łyżkę masła
W misce roztrzepać dobrze jajka z mlekiem, śmietaną i połową sera żółtego, dołożyć podsmażony por i wędlinę doprawic w razie potrzeby solą i pieprzem
Rozwinąć ciasto francuskie wyłożyć do naczynia na tarty na niego wlać dobrze wymieszaną masę i posypać resztą sera
Zapiekać 30 min w temperaturze 200 C