Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i lekkie ciasto
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
biszkopt ciemny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać , dodać mąkę , kakao, proszek , lekko wymieszać wlać do foremki i piec. Biszkopt jasny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać , dodać mąkę , proszek , lekko wymieszać wlać do foremki i piec. Po upieczeniu zimny przekroić na pół.
Pianka: 4 białka ubić na sztywno dodając pół szklanki cukru, ubijać , dać nad parę i ubijać aż białka staną się szkliste, dodać do białek wcześniej rozpuszczoną zieloną galaretkę w pół szklanki wody, ubijać . przygotowaną masę wylać na jasny biszkopt, przełożyć ciemnym biszkoptem, następnie ubić 4 białka i zrobić z nimi tak jak z poprzednimi tylko że dodać czerwoną galaretkę, ubijać, wlać na ciasto ciemne i przełożyć jasnym biszkoptem , zostawic odrobinę pianki do posmarowania wierzchu. Rozpuścić czekoladę z trzema łyżkami mleka i ozdobić ciasto.