Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska z gotowego ciasta francuskiego, szynki i czerwonej papryki.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 135
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 243
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 135
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 243
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 8 kwadratów. Każdy kawałek smarujemy koncentratem pomidorowym wymieszanym z olejem i ziołami prowansalskimi. Na kwadraty wykładamy odrobinę szynki i papryki pokrojonych w kostkę. Następnie w każdym kwadracie zawijamy rogi do środka, tak by powstała koperta, lekko przyciskamy palcem środek, aby się zlepił, smarujemy wierzch rozmąconym żółtkiem. Przekładamy koperty na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy drobno startym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 ° C, pieczemy 18-20 minut.
Przekąska z ciasta francuskiego gotowa!