Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska w sam raz na wieczór z przyjaciółmi.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na masełku razem z pokrojoną cebulką.
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą kebab i smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.
Do pomidorów z puszki dodajemy pieprz, sól, oregano, bazylię, paprykę słodką, paprykę ostrą i przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy.
W misce mieszamy pieczarki, kurczaka i pomidory. Mamy gotowy farsz.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w kwadraty, nakładamy farsz i "łączymy" ze sobą przeciwległe rogi, tworząc tzw. "koperty". Jak na zdjęciu.
Koperty smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy w temperaturze 160-170 stopni przez ok. 20 min.
Przekąskę najlepiej podawać z sosem czosnkowym. Smacznego !!!