Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze podsmażone na masełku z bułką, chociaż dobre są i zaraz po ugotowaniu.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 157
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 168
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 157
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 168
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowane przepuszczamy przez praskę, albo przekręcamy przez maszynkę. Studzimy. Do wystudzonych dodajemy mąkę i mękę ziemniaczaną, jajko oraz sól - wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto rolujemy, lekko spłaszczamy palcami i kroimy kluski. Gotujemy.
Na patelni rumienimy na maśle tartą bułkę.
Gotowe kopytka posypujemy podsmażoną bułką, albo podsmażamy kopytka na patelni i posypujemy podsmażoną bułką.