Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiedziałeś, że koreczki na imprezę możesz wyczarować z naleśników? Doskonale pasować będzie tu farsz w stylu włoskim. Takie przekąski możesz podać podczas przyjęcia w gronie rodziny i znajomych, na przykład na andrzejki.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 138
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 138
Składniki
Zacznij od usmażenia naleśników. Do miski wsyp mąkę, wbij jajka, dodaj szczyptę soli, mleko i wodę, wszystko wymieszaj, najlepiej za pomocą miksera. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie oleju.
Na każdym naleśniku rozsmaruj serek, następnie ułóż plastry mozzarelli, salami, pomidory suszone oraz bazylię. Wszystko ciasno zawiń, pokrój na mniejsze kawałki, wbijając w każdy wykałaczkę.