Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i bardzo smaczne :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9770
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9770
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Składniki
Dynię, wodę, goździki i laski cynamonu gotujemy. Kiedy dynia już zmięknie, wsypujemy cukier i wlewamy sok z cytryny. Grzejemy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Pozostawiamy do wystygnięcia. Proces gotowania i studzenia, powtarzamy do całkowitego odparowania wody. Po każdym chłodzeniu masa staje się coraz gęściejsza. Im bardziej gęsta musimy częściej mieszać, aby zapobiec przypaleniu. Moja dynia po czwartym chłodzeniu uzyskała swój pożądany efekt. Dłońmi formujemy cukierki, obtaczamy w skrobii kukurydzianej wymieszanej z cynamonem. Zapobiega to sklejaniu. Smacznego i polecam.