Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kolorowe przekąski w sam raz na imprezę.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Otwory formy na muffiny wykładamy krążkami z papieru do pieczenia
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Paprykę kroimy w niewielkie paski, rzodkiewki i winogrona dzielimy na ćwiartki. Oliwki przekrawamy na pół.
Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty i wykładamy nimi otwory formy tak, aby boki wystawały na zewnątrz, tworząc "koszyczek". Smarujemy rozmąconym jajkiem.
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy ok. 20 min. Wyjmujemy i studzimy na kratce.
Do każdego "koszyczka" za pomocą szprycy wyciskamy po porcji serka śmietankowego. Na wierzchu układamy listki natki pietruszki, paski papryki, cząstki rzodkiewek, jajek i winogron. Na środku układamy połówki oliwek.