Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycylijskie przysmaki! Z programu Jamie gotuje po włosku.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
"Dostałam" świeże sardynki- właśnie jest sezon.
Trzeba je oczyścić z łuski, odciąć łebki i brzuszki i wyjąć dłońmi kręgosłupki. Filety się sieka.
No i dodaje się tradycyjne dodatki, bułka, jajo, sól i pieprz/ chili, starty ser, natkę i mięte. Masę się wyrabia i odstawia na chwile. Formuje się niewielkie kotleciki, obtacza jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano z obu stron.
Smacznego :)