Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i pikantna przekąska. Smakuje każdemu i na pewno zdrowsza niż chipsy.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Podane składniki zmiksowałem na gęste ciasto (konsystencja gorącego kisielu). Gotowe ciasto odstawiłem na bok, a w tym czasie obrałem cebulę i pokroiłem w plastry grubości 0,5- 1cm. Cebulę lekko oprószyłem mąką.
Rozgrzałem olej, maczałem w cieście pojedynczo plastry i smażyłem z obu stron. Usmażone odkładałem na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Do przygotowania cebulowych krążków przydadzą się szczypce, łatwo wtedy zanurzyć krążek w cieście.
Polecam również wypróbowanie wersji z bułką tartą. Krążek najpierw zanurzam w cieście, a następnie obtaczam w bułce i smażę.
Wypróbowałem 3 kolory cebuli białą, żółtą i czerwoną. Lubię pikantne więc u mnie jest dużo papryki i pieprzu. Im większa cebula tym ładniejsze krążki mi wychodziły.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem kurkumy, w połączniu z pieprzem "wymiata" cholesterol z organizmu.