Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 252
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 252
Składniki
Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.
Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.
Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.
Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.
Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki.