Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry wszystkim :) Dzisiejszym naszym daniem będą krewetki. Uwielbiane chyba przez większość :) Jak wszyscy wiemy są bardzo zdrowe ze względu na to, że zawierają one bowiem duże ilości kwasów omega-3, które neutralizują jego szkodliwe działanie. Poza tym krewetki charakteryzuje się niską zawartością kwasów tłuszczowych nasyconych i są bogate w witaminy i składniki mineralne. Dzięki temu wpływają pozytywnie na funkcjonowanie układu krążenia. Poza tym stosunek kwasów omega-3 do omega-6 w krewetkach jest prawidłowy, co wiąże się z niższym ryzykiem cukrzycy typu 2, otyłości i nadciśnienia. Przekażę Wam w jaki sposób ja je przygotowuję a Was proszę o komentarze jak wyszedł przepis i czy przypadł do gustu :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Rozgrzewamy masło i dodajemy na prawdę odrobinę oleju, podsmażamy na nim posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chili. Gdy już się wszystko ładnie zarumieni (uwaga żeby nie spalić) dodajemy krewetki ok 750gram - 1kg . Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i polewamy wszystko białym winem. Co chwila przekładamy krewetki na drugą stronę. Jeżeli krewetki szybko wypiją dużą ilość wina należy dodać jeszcze trochę. Kiedy są juz ładnie zarumienione i mają ścięte wnętrze powoli wyjmujemy i polewamy sosem jaki został. Ja podaję krewetki najczęściej z ostrym sosem i bagietką czosnkową przy towarzystwie winka oczywiście :) Smacznego