Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 622
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 773
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 622
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 773
Składniki
Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą. Na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy serki i mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy oczywiście użyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:)
Z ciasta wycinamy kółka. Potrzebne nam na spód i wierzch koszyczków.
Z reszty ciasta wycinamy grubsze paski ciasta i obklejamy spód ciasta dookoła. Spód ciasta przekłuwamy widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto na papierze do pieczenia wstawiamy do piekarnika. I pieczemy przez ok 10 minut.
Kiedy je wyjmiemy i trochę przestygnie, możemy do niego włożyć nasz farsz z krewetek. Posypujemy posiekanym koperkiem :) Gotowe! :)