Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne jak tradycyjne krokiety. Zrobiłam je z tego co miałam pod ręką w lodówce. Polecam są warte spróbowania
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Parówki podsmażyć na oleju i odłożyć do miski.
Cebulę zrumienić i dodać pomidory,wsypać odrobinę bazylii,pieprzu i kucharka cały czas mieszając,dusić to parę minut po czy dodać do miski z parówkami.
Paprykę podsmażyć na oleju a jak będzie już gotowa to dodać ją do farszu. Tak samo robimy z pieczarkami i merchewką.Farsz doprawiamy do smaku. Czekamy aż ostygnie i wtedy dodajemy ser,ponownie mieszamy.
Gotowy farsz wykładamy porcjami na usmażone i ostygnięte naleśniki. Zwijamy w krokiety panierujemy w jajku i rozdrobnionych płatkach kukurydzianych. Smażymy na oleju (na wolnym ogniu) na złocisty kolor.
SMACZNEGO