Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne krokiety z leśnymi grzybami, idealne do barszczu na wigilię.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli, dodaj przesianą mąkę oraz roztopione masło, mleko podgrzej w rondelku i dodaj do ciasta, wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą miksera i odstaw na 20 minut.
Patelnie smaruj masłem klarowanym i wlewaj porcję ciasta, smaż z obu stron na lekko złoty kolor.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj obrana i pokrojoną drobno cebulę, chwilę podsmaż i dodaj grzyby, dopraw do smaku solą i pieprzem i usmaż do miękkości, dodaj pokrojoną natkę pietruszki. Po wystudzeniu zmiel w maszynce lub drobno posiekanej.
Ciasto naleśnikowe wymieszaj z mlekiem . Naleśniki wypełniaj farszem zwijaj, a następnie panieruj w przygotowanym cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smaż na maśle klarowanym na złoty kolor. Zamiast mrożonych grzybów możesz użyć suszonych lub pieczarek. Krokiety podaj z barszczykiem czerwonym.