Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie, idealne na kolację na ciepło.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe - Jajka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy mleko, mąkę oraz olej. Dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Ciasto pozostawiamy na kilkanaście minut aby odpoczęło.
Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Odstawiamy. Obieramy i kroimy pieczarki. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy (lub przepuszczamy przez praskę). Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulkę oraz czosnek przez około 2-3 minuty. Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez około 5 minut. Dodajemy przygotowane mięso mielone. Całość dusimy przez 15 minut. Pod koniec dodajemy szczyptę cynamonu i dokładnie mieszamy. Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę i smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Farsz pozostawiamy do wystudzenia.
Z ciasta naleśnikowego smażymy naleśniki. Na każdy naleśnik nakładamy porcję przestudzonego farszu, zawijamy go na kształt krokieta.
2 jajka roztrzepujemy z 2 łyżkami mleka. W przygotowanej masie zanurzamy każdy krokiet i obtaczamy go w bułce tartej. Na patelni rozpuszczamy masło (lub margarynę) i obsmażamy przygotowane krokiety z każdej strony, na wolnym ogniu.