Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis z małej ilości składników i łatwy w wykonaniu i bardzo smaczny polecam .
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
Składniki
Obieram i gotuję ziemniaki w lekko osolonej wodzie scedzam wodę po ugotowaniu i gniotę ziemniaki tłuczkiem do ziemniaków lub przez praskę
Gorące ziemniaki wykładam na wafle i rozsmarowuję po całości wafla. dla tego gorące ziemniaki by zmiękczyły nam wafle by podczas późniejszego zwijania w roladę wafle się nie łamały.
Na nasmarowane gorącymi ziemniakami wafle układam obrane z foli parówki w złóż wafli.
Posmarowane gorącymi ziemniakami wafle z ułożonymi parówkami szybko zwijam w roladę by ziemniaki nie ostygły. Gotowe zrolowane wafle kroję w grube plastry.
Jajka wbijam do miski dodaję sól ,pieprz i przyprawy razem mieszam do połączenia składników .do drugiej miski wsypuję bułkę tartą ,rozgrzewam olej na patelni i każdy kawałek kotleta z wafli najpierw moczę w jajku z przyprawami następnie obtaczam w bułce tartej i smażę na złocisty kolor po obu stronach. Gotowe krokiety podaję na gorąco z keczupem życzę smacznego