Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. Sprawdzi się zarówno jako pomysł na obiad i kolację, a także jako przekąska na imprezę. Super smakuje w towarzystwie sosu czosnkowego lub ketchupu. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można je podawać w całości, przekrojone na pół lub pokrojone w plasterki.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki umieszczamy w misce i miksujemy do połączenia się składników. Można też ciasto wymieszać za pomocą rózgi kuchennej. Odstawiamy na ok. 30 minut, by odpoczęło. Ciasto trochę zgęstnieje. Rozgrzewamy równomiernie patelnię do naleśników (najlepiej bez oleju, bo już jest w cieście). Na patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki z obu stron na rumiano. Po usmażeniu przekładamy na talerz i przykrywamy, by się nie wysuszały i pozostały elastyczne. Parówkę wrzucamy na wrzątek na około 5 min, aby się zagrzały, nie gotujemy. Na każdym naleśniku układamy na środku plaster sera. Na jednym z brzegów układamy parówkę, dajemy startą mozzarellę i zwijamy w rulon. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na rumiano z każdej strony (na średnim płomieniu). W tym czasie ser powinien się nieco rozpuścić w środku. Smacznego!
Można je podawać pokrojone w plasterki.