Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1209
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1209
Składniki
Filety z kurczaka umyć , marchewkę i pietruszkę obrać , opłukać .
Mięso i warzywa zalać wodą w rondlu (powinno jej być nieco więcej niż litr )dodać przyprawy i gotować 20 minut .Przyprawić do smaku vegetą.
Wywar przecedzić ( powinno pozostać litr płynu ) i rozpuścić w nim żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać sok z cytryny i sól.
Do ośmiu filiżanek wlać trochę wywaru , włożyć groszek konserwowy i posiekaną natkę pietruszki , odstawić w chłodne miejsce .
Gdy galaretka trochę stężeje , włozyć do filiżanek mięso pokrojone w niewielkie kawałki , plasterki marchewki,pietruszki i papryki.
Zalać resztą wywaru i pozostawić do zastygnięcia. Po wystygnięciu wyłożyć z filiżanek na półmisek wyłożony sałatą . SMACZNEGO