Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na szybki obiad, bez zbędnego wysiłku i wyszukanych składników.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na drobną kostkę, dodać przyprawę gyros i łyżkę oliwy-wymieszać, usmażyć. Nie dodawać soli bo gyros jest przyprawą pikantną,
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty, wzdłuż układać kostki kurczaka i kawałki pomidorka, zwinąć w ruloniki,
ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem z łyżką mleka-mleko doda skórce połysku,
Ja teraz po paru próbach wstawiam do zimnego piekarnika, ustawiam termoobieg i 200C. Zanim piekarnik się nagrzeje mam już gotowe danie, predzej czekałam, aż piekarnik się nagrzeje ale tak jest ekonomiczniej i szybciej-wyciągam gdy ciasto się ładnie zarumieni.
Smacznego