Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, pyszne, niebanalne
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 227
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 227
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Składniki
Nóżki kurczaka obsypać wegetą i piec w piekarniku (w woreczku lub rękawie) przez 1,5 godz. w 180 stopni.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku pod przykryciem. Dodać pozostałe składniki, 1 szklankę wody i zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i octem balsamicznym do smaku słodko-kwaśnego.
Upieczone nóżki obłożyć sosem. Podawać z pieczywem na ciepło lub zimno.
Do sosu bakaliowego świetnie nadają się mięsne kawałki kurczaka, które pozostaną nam po ugotowaniu rosołu.