Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na spodzie z kruchego ciasta z podsmażonymi kurkami, szpinakiem, cebulką, z dodatkiem sera pleśniowego! Pyszna i pożywna!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 28
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 322
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1098
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1539
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 28
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 322
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1098
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1539
Składniki
Mąkę, sól , zimne masło miksuję razem. Dodaję jajka i zagniatam ciasto, którym wykładam formę do tarty. Podpiekam w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Szpinak, cebulę i kurki kroję na mniejsze części i każde podsmażam na osobnej patelni. Wykładam na podpieczone ciasto. Rozkładam równomiernie kawałki sera pleśniowego i zapiekam jeszcze około 15 minut!