Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam od przyjaciół leszcza, oczyszczonego i pokrojonego w kawałki tylko doprawić , panierować i upiec. Przygotowałam leszcza na dzisiejsze popołudnie wyszedł bardzo smaczny. Polecam
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
Sól , pieprz oraz przyprawę do ryb wymieszać , połączyć z posiekaną natką pietruszki, przyprawami natrzeć kawałki ryby. Dodatkowo rybę skropić sokiem z cytryny dla lepszego smaku, zakryć ścierką i odstawić w chłodne miejsce na 40 minut. Po tym czasie kawałki obtaczać w mące pszennej, kłaść na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z obydwu stron na złoty rumiany kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z plasterkami cytryny. Smacznego. Rada; Jeżeli macie rybę w całości to fajnie jest z wierzchu ponacinać w paru miejscach.
Rybka gotowa do podania.