Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dobre na każdą okazję! Bardzo ładnie prezentuje się na stole!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Przygotowujemy pałeczki: odcinamy końcówki z pałeczek (spójrz na film) i potem myjemy. Doprawiamy. I przynajmniej na 2 godziny odstawiamy je do lodówki. Muszą przyprawy przejść przez nasze pałeczki. Przygotowujemy specjalny sos do pałeczek, wlewamy do wąskiego pojemnika: sos sojowy, sos do woku i łyżkę oleju. Trzeba to wymieszać. Masło kroimy.
Umieszczamy pionowo pałeczki w naczyniu (mięsiwkiem na dół). Pomiędzy pałeczki wkładamy masło. Umieszczamy całość w piekarniku 40 min i pieczemy w temp. 210°C. Po tym czasie wyjmujemy naczynie. Odlewamy zebraną wodę. I każdą pałeczkę wkładamy do przygotowanego sosu i z powrotem do naczynia. Teraz na ostatnie 20 minut naczynie ląduje w piekarniku. Po tym czasie nasze pałeczki są już gotowe!!! Zapraszam do obejrzenia filmu! Link poniżej:-) Życzę smacznego!!!!