Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zielone, zdrowe, domowe i orzeźwiające lody awokadowe z miętą i gorzką czekoladą. Lody smakują rewelacyjnie, są aksamitne i nie wymagają użycia maszynki do lodów. Super propozycja na lato, polecam :-)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 223
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2178
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 396
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 268
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 223
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2178
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 396
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 268
Składniki
Czekoladę drobno posiekać. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wybrać łyżką miąższ i wrzucić do blendera. Do awokado dodać miód, mleczko kokosowe i liście mięty. Wszystko razem dokładnie zblendować na jednolitą masę. Na koniec dodać kawałki czekolady i wymieszać wszystko łyżką. Masę wyłożyć do foremki "keksówki' wyłożonej przezroczystą folią. Zamrażać najlepiej całą noc. Można też masę przelać do pojemników (powstaną wtedy lody na patyku). Po nocy spędzonej w zamrażarce lody robią się dość twarde. Przed podaniem dobrze je potrzymać na zewnątrz około 20 minut, aby zmiękły. Smacznego!