Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite, zdrowe lody. Idealne na słoneczne popołudnie.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 496
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 496
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Składniki
Orzechy nerkowca i daktyle zalej mlekiem kokosowym i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie zblenduj i dodaj banany. Masę wlej do miski lub plastikowego pojemnika i włóż na pół godziny do zamrażalnika. Po wyjęciu masa powinna być lekko zmrożona przy ściankach naczynia.
Zmiksuj masę tak by "nabrała" powietrza i włóż z powrotem do zamrażalnika. Powtórz czynność 2-3 razy.
Lody możesz zostawić w misce lub przełożyć do foremek (najlepiej zrobić to gdy masa zmrożona, ale jeszcze nie zamrożona).