Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczna ryba hodowana w Polsce. Jest smaczniejsza i jej mięso jest bardziej zwarte i chudsze.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Wyfiletowałam rybę i oczyściłam z łusek. Łba i ości użyłam do wywaru. Jeśli macie sam filet można zrobić bulion warzywny bez dodatków. Do gara dałam łeb i okrawki z łososia. Dałam warzywa bez czosnku i natki i jeszcze ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz. Całość gotowałam 30 minut. Sprawdziłam słoność wywaru, i jeśli była odpowiednia, dałam płat ryby. Na niewielkim ogniu gotowałam ją 20 minut. Wywar wyłączyłam. Filet wyjęłam na półmisek, dodałam marchewkę i groszek do dekoracji. Wywar przecedziłam, zaciągnęłam czosnkiem- czyli dodałam przeciśnięty. Pogotowałam 1 minutę i wyłączyłam ogień. Dodałam jeszcze koperek i natkę pietruszki i w gorącym jeszcze wywarze rozpuściłam żelatynę. Rybę zalałam wywarem, a gdy całość się ostudziła dałam do lodówki na noc. To chyba najsmaczniejsza metoda na łososia.
:D
Smacznego :)