Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 37
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2725
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 37
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2725
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Składniki
1. Makaron gotujemy i zostawiamy do przestygnięcia , w tym czasie możemy przygotować sos z podanych składników.
Przestudzoną makaron nabijamy na wyklaczke smarujemy sosem , dodajemy kukurydzę, szynkę, salami ( wcześniej pokrojone na mniejsze kawałki) i posypujemy startym serem żółtym.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia Makaron wstawiamy do piekarnika na 150' około 10 minut tak żeby ser się rozpuści ( najlepiej kontrolować czas pieczenia żeby makaron się za bardzo nie wysuszył) i gotowe. Smacznego:)