Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię wędzonego łososia, ale dziki lub z Alaski jest trudno dostępny, a jeżeli już to cena może zwalić z nóg. Natomiast wędzony norweski - nie oszukujmy się - do najzdrowszych nie należy. Wiem, wiem marchewka to nie łosoś, ale najpierw spróbujcie, a potem oceniajcie, ponieważ obiecuję miło się zaskoczycie. Tak zamarynowana marchewka wyglądem bardzo przypomina łososia, a smak - naprawdę zaskakuje.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Marchewki dokładnie szorujemy, układamy na papierze do pieczenia, posypujemy solą morską(nie wędzoną). Marchewki owijamy papierem do pieczenia i pieczemy przez 10 minut w 200°C. Marchewki studzimy.
Składniki na marynatę ze sobą mieszamy. Marchewki kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw i przekładamy je do marynaty. Marchewka powinna być dokładnie zanurzona w marynacie. Odstawiamy do lodówki na noc.
Taka marchewka ma smak bardzo podobny do łososia, więc świetnie sprawdzi się na kanapkach czy w sałatkach.