Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki marchewkowo - cukiniowe z dużą ilością koperku. Proste i szybkie w przygotowaniu bo tylko z kilku składników! Bardziej fit bo z dodatkiem mąki orkiszowej i smażone na niewielkiej ilości tłuszczu.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posolić, wymieszać i odstawić na ok 20 min, aby cukinia puściła sok. W międzyczasie na tarce zetrzeć marchewkę na mniejszych oczkach, przełożyć do drugiej miski. Dodać posiekany koperek, starty czosnek oraz sól i pieprz. Następnie dodać odciśniętą cukinię, jajko oraz mąkę i wymieszać. Placki smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Z przepisu wyszło mi ok 20 placków.