Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon marchewkowy czas zacząć. Naturalnie słodki i pyszny dodatek do drugiego dania.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 105
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 213
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 105
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 213
Składniki
Marchew trzeba obrać i pokroić w cienkie plasterki, zalać wodą (tak aby tylko zakryła marchewkę) i gotować do miękkości. W rondelku rozpuszczamy masełko i wrzucamy odcedzoną marchew (wodę z gotowania należy zostawić) Chwilę dusimy, podsypujemy mąką i zalewamy wodą pozostałą z gotowania marchwi, doprawiamy cukrem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posypujemy szczypiorem-gotowe. SMACZNEGO