Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i lekko ostra kanapka piknikowa
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Pierś rozcięłam wzdłuż na dwa cienkie filety. Plastry mięsa natarłam kuminem, kolendrą, chili , czosnkiem i solą. Usmażyłam je na rumiano. Sos do kanapki: do jogurtu dodałam czosnek, sól i kumin. Chlebek pita posmarowałam sosem, położyłam na tym plastry pomidorów, ogórka i usmażone mięso i całość polałam sosem. Kompozycja przypraw idealnie podkreśla smak mięsa i świeżych warzyw. Smacznego :)