Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla wędlin ze sklepu.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15126
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15126
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Składniki
Kroimy mięso na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki, liściem laurowym, zielem i marchewką. Zalewamy wodą tak żeby przykryła mięso. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na bardzo małym ogniu aż mięso będzie mięciutkie - będzie się rozpadać pod naciskiem. (Czasem trzeba dolać trochę wody - nie powinna całkiem wyparować).
Mięso rozgniatamy widelcem. Przekładamy do słoiczka i zalewamy pozostałym "bulionem". Odstawiamy do wystygnięcia. A później smarujemy powstałą pastą chleb. Im tłuściejsze mięso tym lepiej smaruje się kanapki.