Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 171
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 171
Składniki
Rozpuszczamy każdą galaretkę w 500 ml gorącej wody i chłodzimy.
Jogurty mieszamy ze sobą i wlewamy do jednej z galaretek.Mieszamy. Dodajemy 5 ml soku malinowego ponownie mieszamy i chłodzimy.
Pierwszą galaretkę wlewamy na okrągłą blachę (śr.ok 20 cm) i czekamy aż zgęstnieje.Potem wlewamy masę jogurtową i posypujemy rodzynkami.
Gdy masa jogurtowa zgęstnieje wlewamy na nią ostatnią galaretkę i ozdabiamy wiórkami oraz posypką.
Smacznego !