Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini grzanki z pomidorem i mozzarellą to szybka, prosta, a do tego niesamowicie smaczna przekąska w sam raz na śniadanie lub kolację. Świetnie sprawdzi sie na każdej domówce spotkaniu z przyjaciółmi czy sylwestrze. Pomidor i mozzarella świetnie komponują się z wyrazistym sosem czosnkowym i bagietką, tworząc znakomity efekt smakowy.
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 56
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 33
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 24
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 56
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 33
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 24
Składniki
Do małej miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę oregano i bazylii, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.
Bagietkę kroimy na grubsze kromki. Obrane ze skórki pomidory oraz mozzarellę kroimy w grubsze plastry. Kromki bagietki umieszczamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia, na każdą kromkę nakładamy po 1-2 łyżeczki sosu. Następnie na każdej kromce układamy plaster pomidora oraz plaster mozzarelli. Tak przygotowane grzanki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do tepm. 180 st. C. i zapiekamy około 10 minut, aż ser się rozpuści. Gotowe grzanki podajemy na gorąco.