Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pizza, na spodzie z cukinii, z dodatkiem sosu pomidorowego, sera mozzarella, salami oraz ziołami prowansalskimi.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Składniki
1. Cukinie myjemy i kroimy w plasterki około 1.5 cm. Posypujemy solą i pieprzem. 2. Przygotowujemy sos z passaty pomidorowej wraz z ziołami prowansalskimi oraz przeciśnięty przez praskę ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem. Sos dokładnie mieszamy. 3. Ser mozzarella ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4. Na każdy plaster cukinii nakładamy przygotowany sos pomidorowy, starty ser mozzarella oraz salami. 5. Tak przygotowane mini pizze z cukinii możemy piec na grillu lub w nagrzanym piekarniku na 180 stopni. Gotowe pizze możemy posypać świeżą bazylią.