Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 1984
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 1121
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie kwasoodpornej o...
Odsłon: 1227
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 1984
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 1121
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie kwasoodpornej o...
Odsłon: 1227
Składniki
Rozmrożone na sicie kostki ryby doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju z każdej strony na lekko rumiany kolor.
Usmażoną rybę wykładamy na talerz a na oleju w którym smażyła się ryba smażymy pokrojone w pół plastry cebule, podczas duszenia cebuli dodajemy listki laurowe, ziele angielskie i podlewamy ją lekko wodą. Gdy cebula będzie miękka doprawiamy ją solą, pieprzem ziołowy, mieloną papryką, majerankiem, dodajemy pastę rosołową, sos sojowy i pomidorowy koncentrat. Wszystkie składniki mieszamy.
Gotowy sos studzimy. Na dno przygotowanego pojemnika dajemy warstwę sosu. Na warstwę sosu układamy warstwę usmażonej ryby i tak robimy dugą warstwę a wierzch przykrywamy resztą sosu.
Gdy sos z rybą będzie całkowicie ostygnięty to wstawiamy go na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Rybę możemy spożywać na ciepło jak i na zimno, jak rybę zrobioną w konserwie.
Smacznego !!!