Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 97
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 318
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 19400
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 222
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 97
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 318
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 19400
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 222
Składniki
Kapustę oczyścić,oberwać najbardziej odchodzące liście(ja te liście wykorzystuję np na zupę) i pokroić w ósemki (przecinać tak,by każde cięcie przechodziło przez głąb,wtedy ćwiartki się nie rozlecą).Następnie kapustę zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru i podgotować na małym ogniu ok 4-5 min aż troszkę zmięknie ale pozostanie chrupiąca.Odsączyć. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,dodać mąkę stale mieszając.Dodać tyle mleka by ciasto miało konsystencję śmietany.Kawałki kapusty oprószyć solą,pieprzem,obtaczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.Zrumienić i podawać na gorąco.Smacznego.