Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kolorowe galaretki drobiowe.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Składniki
Nóżki z kurczaka dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy włoszczyznę, solimy, zalewamy wodą i gotujemy tak jak rosół ( na małym ogniu). Uzupełniamy wodę w trakcie gotowania.
Gdy mięso będzie miękkie , przecedzamy bulion. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na dnie małych salaterek ( można też użyć innych pojemników ) układamy koperek, groszek, drobno pokrojoną paprykę, pokrojoną marchewkę z rosołu i drobno pokrojone mięso. Tak przygotowane zalewamy bulionem i odstawiamy do stężenia galaretek. Życzę smacznego :)