Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i wiśnie to połączenie idealne. Babeczki są pyszne, mięciutkie i bardzo proste do przygotowania. Idealne na dziecięce przyjęcie, ale nie tylko. Sprawdza się na każda okazję.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Wszystkie składniki razem mieszamy rózgą lub łyżką do uzyskania jednolitej gładkiej masy (można też zmiksować). Po łyżce ciasta nakładamy do papilotki, następnie dajemy wydrylowane wiśnie (po 1-2) i przykrywamy łyżką ciasta. Pieczemy w 180°C przez ok. 25-30 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Pod koniec pieczenia dobrze jest sprawdzić np. wykałaczką czy babeczka się upiekła. Dekorujemy według uznania. Smacznego! Rada: Jeśli lubimy bardziej czekoladowe babeczki możemy dodać trochę kakao.