Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 30 mufinek :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia,sok z cytryny. Z białek ubić pianę i delikatnie dodawać do ciasta, wymieszać. 1/3 ciasta odłożyć i dodać do niej kakao, wymieszać. Każdą foremkę-papilotkę wypełnić niewielką ilością ciasta białego, nałożyć owoce lub dżem i przykryć ciemnym ciastem. Piec w 180 stopniach ok 20 minut. Z wierzchu można udekorować wg uznania. Smacznego