Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszle makaronowe smakują zarówno na ciepło zapiekane z różnego rodzaju dodatkami, jak i na zimno, jako przekąska typu "food-finger", na imprezach sprawdzają się rewelacyjnie :-) polecam
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 160
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1195
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 160
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1195
Składniki
Makaron należy ugotwać al dente wg przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonego wrzątku. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i rozdzielić każdą muszelkę osobno na półmisku lub desce. Zostawić do ostygnięcia. Pierś z kurczaka oczyscić, wysuszyć i pokroić w drobną kostkę. Posypać przyprawą gyros, polać olejem, wymieszać i odstawić na min. 30 minut. Po tym czasie usmażyć na rumiano. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wystudzić. Kapustę drobno pokroić, cebulę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę konserwową oraz kurczaka. Wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu. Nadziewać muszelki sałatką. Podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce. Smacznego :-)